Περιοχή Αργοστολίου

Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά

Βαλσαμάτα

Στο οροπέδιο των Ομαλών που βρίσκεται στο κέντρο της Κεφαλονιάς απλώνεται ο οικισμός των Βαλσαμάτων. Με το βουνό του Αίνου να δεσπόζει στο τοπίο, τα Βαλσαμάτα βρίσκονται πολύ κοντά στην Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο τον πολιούχο Άγιο του νησιού. Αξίζει να γνωρίζετε ότι στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου το σκήνωμα του αγίου περιφέρεται έξω από τη μονή του Αγίου Γερασίμου για να βρεθεί κοντά στον πλάτανο που ο ίδιος φύτεψε.

Σύμβολο θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η μονή περιβάλλεται από αμπέλια στα οποία παράγεται το διάσημο κρασί Ρομπόλα η οποία αποτελεί το χαρακτηριστικό κρασί του νησιού. Κάθε χρόνο τον Αύγουστο διοργανώνεται η Γιορτή της Ρομπόλας με ελεύθερη είσοδο, μουσική, φαγητό και φυσικά δωρεάν ρομπόλα για όλους!

 

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας