Περιοχή Ληξουρίου

Άποψη της πόλης του Ληξουρίου από ψηλά

Ληξούρι

Το Ληξούρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κεφαλονιά και είναι μία γραφική παραθαλάσσια περιοχή με μεγάλη πλατεία. Το Ληξούρι διαθέτει πολλές επιλογές για καφετέριες και εστιατόρια, ενώ χαρακτηρίζεται και για την κόντρα που έχουν οι κάτοικοι του με τους κατοίκους του Αργοστολίου, η οποία αντιμετωπίζεται άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε όχι!

Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη του Ληξουρίου είναι από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Κεφαλονιάς καθώς φιλοξενεί χιλιάδες βιβλία που χρονολογούνται από τις αρχές του 16ου αιώνα αλλά και μουσείο εκθεμάτων με αντικείμενα της Κεφαλονιάς από την ίδια περίοδο. Η Βιβλιοθήκη αριθμεί περίπου 30.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια, που καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, ενώ η συλλογή της Βιβλιοθήκης ανανεώνεται συνεχώς με σύγχρονο υλικό.

Παραλία Ξι, στην δυτική πλευρά του νησιού της Κεφαλονιάς

Παραλία Ξι

Η παραλία Ξι είναι από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το κεραμιδί χρώμα της άμμου της καθώς και η ποσότητα αργίλου που υπάρχει στην παραλία, χαρίζοντας σας τη δυνατότητα για ένα ανέξοδο σπα! Η παραλία είναι οργανωμένη και θεωρείται ιδανική για παιδιά λόγω των καθαρών και ρηχών νερών της.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας